Orzo met spinazie en champignons

Aantal personen: 2

 

Tijd: 30 min

 

Benodigdheden:

1 ui

2 teentjes look

1 bakjes gemengde boschampignons

150 gr Griekse Pasta Orzo

1 groenten bouillonblokje

1 eetlepel provençaalse kruiden

250 gr spinazie

100gr gerookte spekblokjes

25 gr parmezaan of grana padano

50 ml room

 

Voorbereiding:

 

Snijdt de ui in blokjes

Snijdt de look fijn.

 

Bereiding:

 

- Kook de Griekse pasta en voeg een blokje bouillon en 1/2       eetlepel olijfolie toe.

- Doe 1 soeplepel olie in een wokpan en bak de ui en look   glazig

- voeg een eetlepel olie toe en voeg er de 2 bakjes   champignons aan toe.

- Kruid met peper

- voeg 1,5 eetlepel provençaalse kruiden toe.

- Bak 4 minuten op hoog vuur

- Voeg de spekblokjes toe

- Roerbak nog 3 min.

- Voeg de spinazie toe (slinkt snel!)

- Giet de pasta af

- Voeg de pasta toe aan de groenten

- voeg de room en gemalen kaas toe.

- Verkruimel er een 1/2 bouillon blokje over.

- kook nog even goed door en regelmatig omroeren