Kho Thai Rode Curry

Koh Thai is een pittig gerecht met rode curry, scampi en Thaise Jasmijn rijst. 

 

Personen:   2 à 3

Benodigdheden:

- Pakket: Koh Thai van Albert Heyn

- of 70 gr rode curry van Conimex

Toevoegen:

-250 gr champignons

- 1 rode paprika

- 150 gr doperwtjes (diepgevroren)

- 200 ml kokosmelk

- 200 gr wokgarnalen

 

Bereiding:

Stap 1: 

- snijd de champignons en de paprika in stukjes

Stap 2:

- kook de rijst in ruim kokend water in 13 min. gaar.

- giet de rijst af in een vergiet

- laat even uitdampen met het deksel op de pan.

Stap 3:

- verhit in een wokpan of koekenpan 1 eetlepel olie;

- voeg het zakje currypasta toe en fruit kort.

- voeg de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten.

voeg de champignons en paprika toe en bak 3 min.

Stap 4:

- voeg de kokosmelk en erwten toe en breng het geheel al roerend aan de kook;

- laat het geheel zachtjes doorkoken tot de groentjes gaar zijn.

Serveer het wok gerecht apart van de rijst.

Varia:

Ik heb dit gerecht klaargemaakt met nestnoedels van Suzi Wan.

Aan het einde heb ik de noedels gemengd onder het wok gerecht.