Kho Thai Rode Curry
Koh Thai is een pittig gerecht met rode curry, scampi en Thaise Jasmijn rijst.
Personen: 2 à 3
Benodigdheden:
- Pakket: Koh Thai van Albert Heyn
- of 70 gr rode curry van Conimex
Toevoegen:
-250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 150 gr doperwtjes (diepgevroren)
- 200 ml kokosmelk
- 200 gr wokgarnalen
Bereiding:
Stap 1:
- snijd de champignons en de paprika in stukjes
Stap 2:
- kook de rijst in ruim kokend water in 13 min. gaar.
- giet de rijst af in een vergiet
- laat even uitdampen met het deksel op de pan.
Stap 3:
- verhit in een wokpan of koekenpan 1 eetlepel olie;
- voeg het zakje currypasta toe en fruit kort.
- voeg de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten.
voeg de champignons en paprika toe en bak 3 min.
Stap 4:
- voeg de kokosmelk en erwten toe en breng het geheel al roerend aan de kook;
- laat het geheel zachtjes doorkoken tot de groentjes gaar zijn.
Serveer het wok gerecht apart van de rijst.
Varia:
Ik heb dit gerecht klaargemaakt met nestnoedels van Suzi Wan.
Aan het einde heb ik de noedels gemengd onder het wok gerecht.