Zalm in romige tomatensaus

Aantal personen:- 2 à 3 personen
Tijd: 45 min
Benodigdheden:
- 2 zalmfilets
- kleine ui, grof gesneden
- 2 tenen knoflook
- 150 gr sherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 tl tomatenpuree
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 groentebouillon blokje
- 100 ml kokosmelk
- 160 ml water
- kneepje citroensap
- 2 el peterselie fijn gesneden
- 2 tl olie
Bereiding:
- verhit de olie op een matig vuur en bak de ui tot zacht en glazig
- Voeg de knoflook en cherrytomaatjes toe en bak 3 minuten
- Druk halverwege de tomaatjes stuk
- - Doe de tomatenpuree , cayennepoeder en paprikapoeder erbij en roer door.
- Verkruimel het bouillonblokje en schenk de kokosmelk en water erbij.
- Breng het geheel op een matig vuur aan de kook en laat een paar minuten koken.
- Leg de zalmfilets er in en kook tot ze gaar zijn ca 7 minuten.
- Voeg in de laatste minuut een kneepje citroensap toe
- Garneer met fijngesneden peterselie
In dit geval geserveerd met Orzo.
