Zalm in romige tomatensaus

Aantal personen:- 2 à 3 personen

 

Tijd: 45 min

 

Benodigdheden:

- 2 zalmfilets

- kleine ui, grof gesneden

- 2 tenen knoflook

- 150 gr sherrytomaatjes, gehalveerd

- 2 tl tomatenpuree

- 1/4 tl cayennepeper

- 1 tl paprikapoeder

- 1 groentebouillon blokje

- 100 ml kokosmelk

- 160 ml water

- kneepje citroensap

- 2 el peterselie fijn gesneden

- 2 tl olie

  

Bereiding:

- verhit de olie op een matig vuur en bak de ui tot zacht en glazig

- Voeg de knoflook en cherrytomaatjes toe en bak 3 minuten

- Druk halverwege de tomaatjes stuk

- - Doe de tomatenpuree , cayennepoeder en paprikapoeder erbij en roer door.

- Verkruimel het bouillonblokje en schenk de kokosmelk en water erbij.

- Breng het geheel op een matig vuur aan de kook en laat een paar minuten koken.

- Leg de zalmfilets er in en kook tot ze gaar zijn ca 7 minuten.

- Voeg in de laatste minuut een kneepje citroensap toe

- Garneer met fijngesneden peterselie

In dit geval geserveerd met Orzo.