Zalm in romige tomatensaus

Aantal personen: 2

Duur: 30 min

 

Benodigdheden:

2 zalmmoten

30 gr Parmezaanse kaas

500 gr kersttomaten

100 gr spinazie

150 ml room

3 knoflookteentjes

1 bosje basilicum (20 gr)

sap van 1/2 citroen

 

Bereiding:

- smelt boter in een pan en bak de zalmmoten gedurende 2 - 3 minuten

- haal ze uit de pan en wikkel in zilverpapier

- giet bruine boter uit pan weg en maak de pan schoon

- laat weer boter in de pan smelten

- voeg fijngesneden look toe samen met de kersttomaatjes

- zet het deksel op de pan en laat rustig een paar minuten garen, of dat de tomaatjes open barsten

- giet de room er bij en laat rustig verder garen

- voeg Parmezaan en het sap van de citroen toe en roer door de saus

- snijd de spinazie en basilicum fijn en voeg toe

- kruid met peper en zout

- leg er de vis terug bij en laat die nog even opwarmen

- werk af met kleinen basilicum blaadjes