Zalm in romige tomatensaus
Aantal personen: 2
Duur: 30 min
2 zalmmoten
30 gr Parmezaanse kaas
500 gr kersttomaten
100 gr spinazie
150 ml room
3 knoflookteentjes
1 bosje basilicum (20 gr)
sap van 1/2 citroen
- smelt boter in een pan en bak de zalmmoten gedurende 2 - 3 minuten
- haal ze uit de pan en wikkel in zilverpapier
- giet bruine boter uit pan weg en maak de pan schoon
- laat weer boter in de pan smelten
- voeg fijngesneden look toe samen met de kersttomaatjes
- zet het deksel op de pan en laat rustig een paar minuten garen, of dat de tomaatjes open barsten
- giet de room er bij en laat rustig verder garen
- voeg Parmezaan en het sap van de citroen toe en roer door de saus
- snijd de spinazie en basilicum fijn en voeg toe
- kruid met peper en zout
- leg er de vis terug bij en laat die nog even opwarmen
- werk af met kleinen basilicum blaadjes