Gegratneerd Oostends vispannetje

Aantal personen: 2

Duur: 1 uur

Benodigdheden:

- 250 gr visfilet (kabeljauw, ...)

- 100 gr zalmfilet

- 6 scampi

- 4 Sint- Jacobsnoten

- 125 gr champignons

- 1 preistengel

- 1 bouillonblokje (vis)

- 100 ml room

- 75 ml witte droge wijn

- 50 gr goede boter

- 50 gr bloem

- gemalen Emmenthaler

- paneermeel

- peper

Voorbereiding:

- snijdt de prij in stukken

- snijdt champignons in 4 stukken

- breng 1 l water aan de kook en voeg visbouillon toe

 

Bereiding:

 

- smelt boter in een pot en meng er de bloem onder

- giet hierbij 150 ml bouillon, room en witte wijn

- breng al roerend aan de kook

- breng op smaak met peper en zout

- pocheer de vis in de rest van de bouillon (3-tal minuten op zacht vuur)

- laat de vis uitlekken

- bak de champignons en prei in een pannetje en kruid met peper.

- doe de vis in een diep bord en leg er de vis en champignons en porei  in

- overgiet met de saus

- bestrooi met Emmenthaler kaas en paneermeel

- zet 30 min. in voorverwarmde oven van 180°C

Kan gegeten worden met puree, frieten, stokbrood...