Hutsepot met spruiten en rookworst
Voor 2 à 3 personen
Tijd: 60 min.
BENODIGDHEDEN
- 500 gr spruiten
- 2 uien
- 1 rookworst
- 5 dl kipbouillon
- 2 takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 400 gr aardappelen of rapen
- 125 gr spekblokjes
- peper & muskaatnoot
VOORBEREIDING:
Kuis de spruiten en snijdt ze half door
Schil de aardappelen of rapen en snijdt ze in grote stukken.
Snijdt de uien in grote stukken
Snijdt de rookworst in stukken
Maak de kippenbouillon klaar.
Bindt de tijm en laurier in een tuiltje
BEREIDING
- doe voldoende boter in een grote stoofpot
- stoof de uien glazig
- voeg de spruiten en spekblokjes toe en roer goed om
- Voeg daarna de aardappelen of rapen toe
- kruiden met peper en nootmuskaat
- goed roeren en voeg na 1 min. de kippenbouillon toe
- voeg de kruiden toe
- voeg de rookworst toe
- 20 min. laten stoven op een zacht vuurtje en het deksel op de pot
- regelmatig opschudden
- Opdienen in een diep bord met een schep mosterd