Pikante currysoep met kip en groenten

Aantal personen: 2

Tijd: 1 uur

 

Benodigdheden

- 400 gr kipfilet of filet van kipdij

- 2 stengels bleekselder

- 2 winterwortels

- 1 stengel prei

- 8 kastanje champignons

- 4 teentjes knoflook

- 1 el kurkuma

- 3 el rode currypasta

- olijfolie

- vers gemalen peper

- soeppan met deksel

 

Voorbereiding:

- snijdt bleekselder, wortels en prei in ringen

- Snijdt knoflook in plakken

- snijdt kipfilet in reepjes

- snijdt champignons in plakjes

 

Bereiding:

- doe olijfolie in kookpan

- voeg groenten en look toe

- roerbak ongeveer 5 min

- meng rode currypasta met wat water en voeg toe aan groenten

- voeg ook de kippenreepjes en kurkuma toe

- kruid flink met peper

- voeg water toe tot alles net onder staat

- doe het deksel op de pot en laat zacht koken 20 tot 30 min

- voeg de laatste 5 min de champignons toe