CHAMPIGNONSOEP

 

Aantal personen: 4

 

Benodigdheden:

- 750 gr champignons

- 2 preien

- 2 aardappelen

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- tuiltje kruiden (laurier, tijm, peterselie)

- 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

- 3 l water

- 2 dl room

- snuifje knoflookpoeder

- bouillonblokje groeten en kip

- peper en zout

 

Voorbereiding:

- doe de gedroogde paddestoelen in een kom met 3 liter  warm water

- kuis de porei en snij in stukken

- schil de aardappelen en snijd in stukken

- snij de champinons in 2 (houd 1/3 over om later in de soep te doen.

- snij de knoflook in stukjes

- snij de uien in grove stukken

- maar het kruidentuiltje

 

Bereiding:

- stoof de ajuin en knoflook in een kookpot

- doe er de porei bij

- laat ook de champignons meestoven

- doe er de aardappelen en kruidentuiltje bij

- giet het aftreksel van de gedroogde paddestoelen toe door een zeef.

   De paddestoelen zelf worden niet gebruikt.

- voeg het snuifje knoflook toe en ook de bouillonblokjes.

- laat alles een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje

- verwijder het kruidentuiltje

- mix de soep en voeg room en apart gehouden campignonblokjes (of schijfjes) toe.

Laat nog even inkoken en serveer