CHAMPIGNONSOEP
Aantal personen: 4
Benodigdheden:
- 750 gr champignons
- 2 preien
- 2 aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- tuiltje kruiden (laurier, tijm, peterselie)
- 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 3 l water
- 2 dl room
- snuifje knoflookpoeder
- bouillonblokje groeten en kip
- peper en zout
Voorbereiding:
- doe de gedroogde paddestoelen in een kom met 3 liter warm water
- kuis de porei en snij in stukken
- schil de aardappelen en snijd in stukken
- snij de champinons in 2 (houd 1/3 over om later in de soep te doen.
- snij de knoflook in stukjes
- snij de uien in grove stukken
- maar het kruidentuiltje
Bereiding:
- stoof de ajuin en knoflook in een kookpot
- doe er de porei bij
- laat ook de champignons meestoven
- doe er de aardappelen en kruidentuiltje bij
- giet het aftreksel van de gedroogde paddestoelen toe door een zeef.
De paddestoelen zelf worden niet gebruikt.
- voeg het snuifje knoflook toe en ook de bouillonblokjes.
- laat alles een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje
- verwijder het kruidentuiltje
- mix de soep en voeg room en apart gehouden campignonblokjes (of schijfjes) toe.
Laat nog even inkoken en serveer
