ZIGEUNERSAUS

Deze saus kan je zowel warm als koud serveren

Kies je voor koud, dan moet je de saus natuurlijk wel een uurtje of twee op voorhand klaarmaken.

 

Personen: 2

Tijd: 40 min

 

BENODIGDHEDEN:

- 2 dl kippebouillon 

- 12,5 gr zoetzure augurken

- 1/2 eetlepel maïszetmeel opgelost in water of Maizena Express, donkere saus

- 1/2 koffie  lepel sambal

- 1 eetlepel suiker

- 1/2 blik tomatenpuree (klein blikje of tube)

- 2,5 eetlepen tomatenketchup

- 1/2 teentje look

- 250 gr champignongs

- 1/2 rode paprika

- 1/2 groene paprika

- 1/2 gele paprika

- 1/2 ui

- azijn

VOORBEREIDING:

1. Pel de ui en snipper hem fijn, plet de look.

2. Snij de paprika's in 4 delen verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes van 1 cm.

3. Laat de augurk uitlekken en snij in stukjes.

4. Snij de champignons middendoor of deel grote champignons in vier.

 

BEREIDING:

1. Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en stoof op een matig vuurtje de ui en look  glazig.

2. Voeg na een paar minuten ook ook de reepjes paprika toe en de gehakte augurken. Roer alles regelmatig om.

3. Voeg na een paar minuten de kippenbouillon, tomatenpuree en de ketchup toe.

4. Druppel een beetje azijn in de pot en voeg de suiker toe. 

5. Als je van een beetje pit houdt, meng er dan de sambal aantoe.

6. Laat de saus nu inkoken en indien je ze wil aandikken voeg dan maïszetmeel of Maizena toe