ZIGEUNERSAUS
Deze saus kan je zowel warm als koud serveren
Kies je voor koud, dan moet je de saus natuurlijk wel een uurtje of twee op voorhand klaarmaken.
Personen: 2
Tijd: 40 min
BENODIGDHEDEN:
- 2 dl kippebouillon
- 12,5 gr zoetzure augurken
- 1/2 eetlepel maïszetmeel opgelost in water of Maizena Express, donkere saus
- 1/2 koffie lepel sambal
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 blik tomatenpuree (klein blikje of tube)
- 2,5 eetlepen tomatenketchup
- 1/2 teentje look
- 250 gr champignongs
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 ui
- azijn
VOORBEREIDING:
1. Pel de ui en snipper hem fijn, plet de look.
2. Snij de paprika's in 4 delen verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes van 1 cm.
3. Laat de augurk uitlekken en snij in stukjes.
4. Snij de champignons middendoor of deel grote champignons in vier.