Boemboe voor Ajam Paniki

 

Deze saus dient voor het maken van Ajam Paniki.

 

Benodigdheden:

In principe is dit voor 2 gerechten van 3 à 4 personen.

Je kan deze saus altijd bewaren voor een tweede gerecht

- klein blikje tomatenpuree

- 2 teentjes knoflook

- 1 ui grof gesneden

- 1 rode peper hoe meer pitjes (hoe pikanter de saus)

- peper en zout

- 2 eetlepels sojasaus

- stengel citroengras (Sereh) in stukjes gesneden

- 2 theelepels gemalen komijn

- 1 theelepel galangawortel (Laos)

- 1 theelepel paprikapoeder

- scheutje olijfolie

- sap van halve citroen

 

 

Bereiding:

 

- doe alles in een blender.

- verwijder de pitjes uit de rode paprika.

   Indien je het graag heel pikant hebt kan je ze er in laten.

   Snijdt de paprika in stukjes en doe ze ook in de blender.

- voeg een scheutje olijfolie toe

- mix alles tot je een gladde, vast, saus hebt.