LINGUINE CARBONARA
Personen: 4
Tijd: 45 min
BENODIGDHEDEN
- 200 gr gerookte spekreepjes
- 1/2 bosje platte peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 100 gr Grana Padano (blok kaas)
- 400 gr linguine
- peper (molen)
VOORBEREIDING:
- Snipper het knoflook fijn.
- Rasp de kaas
- hak de peterselie fijn
BEREIDING:
1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met anti- aanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
3. Hak intussen de platte peterselie fijn.
4. Kluts de eieren en meng met de kaas. Kruid met versgemalen peper.
5. Doe de pasta en het eimengsel in de pan met het spek en het knoflook. Voeg de fijngehakte peterselie toe, roer goed om en laat even al roerend garen in de nog hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid naar smaak met zwarte peper.
TIP:
Bij dit gerecht past een slaatje van gemengde jonge slablaadjes, gesnipperde sjalotten, grofgehakte walnoten en in fijne staafjes gesneden koolrabi. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. ciderazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.