Ovenschotel met vleesballetjes, bloemkool en kaassaus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89945/ovenschotel-met-bloemkool-gehaktballetjes-en-kaassaus-1
Aantal personen: 2
Duur: 1 uur
Benodigdheden:
Bloemkool
1/2 bloemkool
Gehakt balletjes
300 gr gehakt (kip)
busseltje platte peterselie
chapelure
Puree
400 gr aardappelen
100 ml melk
Muskaatnoot, peper, zout, boter en ei
Kaassaus
35 gr gemalen gruyère
35 gr gemalen emmenthaler
35 gr geraspte cheddar
25 gr boter
1,5 el bloem
200 ml melk
Voorbereiding:
- snijd de bloemkool in roosjes
- Schil de aardappelen
Bereiding:
Bloemkool
- kook de bloemkool beetgaar
Puree
- kook de aardappelen
- pureer de aardappelen en voeg boter, ei, nootmuskaat en peper toe
Gehakt balletjes:
- snijd een busseltje platte peterselie fijn
- voeg bij het gehakt de peterselie, ei en chapelure
- rol het gehakt in balletjes
- bak de balletjes licht
Kaassaus
- meng de 3 kazen
- smelt boter in een pannetje en strooi er de bloem over
- roer en laat enkele minuten drogen in de pan
- blus met melk en roer tot een gladde saus
- voeg 2/3 van de kaas toe
- breng op smaak met peper en zout
Ovenschotel
- doe de puree in een ovenschotel
- schik er de bloemkoolroosjes in
- doe er de vleesballetjes bij
- giet de kaassaus over bloemkool en vleesballetjes
- strooi de rest van de kaas over de kaassaus
- zet gedurende 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C