Ovenschotel met vleesballetjes, bloemkool en kaassaus

 

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89945/ovenschotel-met-bloemkool-gehaktballetjes-en-kaassaus-1

Aantal personen: 2

Duur: 1 uur

Benodigdheden:

Bloemkool

1/2 bloemkool

 

Gehakt balletjes

300 gr gehakt (kip)

busseltje platte peterselie

chapelure

Puree

400 gr aardappelen

100 ml melk

Muskaatnoot, peper, zout, boter en ei

 

Kaassaus

35 gr gemalen gruyère

35 gr gemalen emmenthaler

35 gr geraspte cheddar

25 gr boter

1,5 el bloem

200 ml melk

 

Voorbereiding:

- snijd de bloemkool in roosjes

- Schil de aardappelen

 

Bereiding:

Bloemkool

- kook de bloemkool beetgaar

Puree

- kook de aardappelen

- pureer de aardappelen en voeg boter, ei, nootmuskaat en peper toe

Gehakt balletjes:

- snijd een busseltje platte peterselie fijn

- voeg bij het gehakt de peterselie, ei en chapelure

- rol het gehakt in balletjes

- bak de balletjes licht

Kaassaus

- meng de 3 kazen

- smelt boter in een pannetje en strooi er de bloem over

- roer en laat enkele minuten drogen in de pan

- blus met melk en roer tot een gladde saus

- voeg 2/3 van de kaas toe

- breng op smaak met peper en zout

Ovenschotel

- doe de puree in een ovenschotel

- schik er de bloemkoolroosjes in

- doe er de vleesballetjes bij

- giet de kaassaus over bloemkool en vleesballetjes

- strooi de rest van de kaas over de kaassaus

- zet gedurende 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C