Krieltjesgratin met spek en porei
Personen: 2 tot 3
Tijd: voorbereiding: 15 min.
in oven: 30 à 40 min.
BENODIGDHEDEN:
- 125 gr gerookte spekbrokjes
- 2 preien
- 250 gr champignons
- 400 gr voorgekookte krieltjes
- 150 gr kruidenkaas
- 2,5 dl culinaire room 20% VG (light)
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 koffielepel. paprikapoeder
- zwarte peper (molen)
- 100 gr geraspte kaas
VOORBEREIDING:
- snij de preien in fijne ringen
- snij de champignons in 2 of 4
BEREIDING:
- verwarm de oven voor op 180°C
- doe de krieltjes, prei, champignons en spekblokjes in een grote ovenschaal
- verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met het paprikapoeder en peper
- meng de room onder de kruidenkaas en giet over de krieltjes
- bestrooi met de geraspte kaas en zet +/- 30 min. in een voorverwarmde oven
OPMERKING:
om het gerecht wat sneller klaar te hebben kan je best de krieltjes samen met de prei op voorhand koken of stomen zodat ze wat zachter zijn alvorens ze in de ovenschaal te doen.