Ovenschotel met gehakt, prei en aardappelen

Personen:   2

Duur:   35 min bereiding

               25 min. in oven  

 

Benodigdheden:

  • 5 gram boter

  •  1 eetlepel zonnebloemolie

  •  375 gram rundergehakt of

  •  125 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)

  •  2 preien (in ringen van 1 cm, schoongemaakt)

  •  nootmuskaat

  •  2 eieren

  •  2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)

  •  2 grote vastkokende aardappels (geschild, in plakjes van ,   1/2 cm, gekookt)

  •  50 gram belegen kaas (geraspt)

  •  blokje groentebouillon

Bereiding:

  1. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Schep als het gehakt bijna gaar is de plakjes champignon en prei erdoorheen en bak even mee.

  2. Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom en breng op smaak met peper, nootmuskaat en groentebouillon. Laat dit mengsel afkoelen.

  3.  Vet de ovenschotel in

  4. Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes.

  5. Schep het gehaktmengsel in de schaal. Leg de overgebleven plakken aardappel op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas.

  6. Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bereidingstip

Roer 2 eetlepels tomatenpuree door het gehakt.