BLOEMKOOL EN BROCCOLI MET KIPPENWORSTJES
Aantal personen: 4
Duur: 1 uur
1 kleine bloemkool
1 kleine broccoli
500 ml melk
12 kippenworstjes
100 gr geraspte kaas
2 el boter
3 el bloem
muskaatnoot
peper en zout
- snijdt de bloemkool en broccoli en leg ze in de ovenschotel
- smelt de boter in een pannetje
- voeg de bloem toe en roer goed gedurende 2 min tot de structuur op nat zand lijkt.
- roer de melk voorzichtig door het mengsel
- laat het mengsel dikker worden onder regelmatig roeren (+/- 4 min)
- voeg muskaatnoot en 75 gr geraspte kaas toe
- breng op smaak met peper en zout
- giet de saus over de groenten
- top met met de rest van de geraspte kaas
- doe aluminiumfolie over de schotel
- zet in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min
- controleer met punt van een mes of de groenten gaar zijn
- verwijder aluminiumfolie en dresseer de worstjes op de ovenschotel strooi er eventueel was kaas over)
- zet nog 20 à 25 min in de oven