BLOEMKOOL EN BROCCOLI MET KIPPENWORSTJES

Aantal personen: 4

Duur: 1 uur

Benodigdheden: 

1 kleine bloemkool

1 kleine broccoli

500 ml melk

12 kippenworstjes

100 gr geraspte kaas

2 el boter

3 el bloem

muskaatnoot

peper en zout

Bereiding:

- snijdt de bloemkool en broccoli en leg ze in de ovenschotel

- smelt de boter in een pannetje

- voeg de bloem toe en roer goed gedurende 2 min tot de structuur op nat zand lijkt.

 - roer de melk voorzichtig door het mengsel

- laat het mengsel dikker worden onder regelmatig roeren (+/- 4 min)

- voeg muskaatnoot en 75 gr geraspte kaas toe

- breng op smaak met peper en zout

- giet de saus over de groenten

- top met met de rest van de geraspte kaas

- doe aluminiumfolie over de schotel

- zet in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min

- controleer met punt van een mes of de groenten gaar zijn

- verwijder aluminiumfolie en dresseer de worstjes op de ovenschotel strooi er eventueel was kaas over)

- zet nog 20 à 25 min in de oven