Nasi Goreng
Personen: 3 à 4
Tijd: 30 min
BENODIGDHEDEN:
Kruidenpasta Nasi Goreng (AH)
Rijst (in dit geval langkorrelrijst van Uncle Ben's)
400 gr Varkensvlees of kipfilet of 10 scampi per persoon
Wokgroenten (een pakje naar keuze, In dit gerecht Chinese wokmix 400 gr)
250 gr Champignons (optioneel)
50 ml Water
BEREIDING:
Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Snij het vlees in brokjes.
Verhit 2 el wokolie (olijfolie) in een wok.
Bak hierin het vlees gaar en bewaar daarna in een kom.
Scampi kan je best even aanbakken in een hete pan.
Doe groenten in de wok en en bak deze beetgaar.
Voeg de kruidenpasta en 50 ml water toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg vlees (of scampi) toe samen met de rijst.
Goed mengen geduren 2 à 3 minuten.
Optie: in dit geval werden de scampi gemarineerd in oliefolie met currypoeder