Kip Tandori

 

Personen: 4

Tijd: 40 min. + marineren

 

BENODIGDHEDEN:

- 500 gr kip

- 1 ui

- 350 gr rijst

MARINADE:

- 1 el olie

- 1 theelepel komijn

- 1/2 theelepel cayennepeper

- 1 theelepel kaneel

- 1 el limoensap

- 1 theelepel kurkuma

- 1 theelepel korianderpoeder

- 2 cm gember (fijngesneden)

- 170gr Griekse yoghurt (10% vet)

- 2 el tomatenpuree

- peper en zout

 

BEREIDING:

1. Doe alle ingrediënten voor de tandoori marinade in een            kom. Voeg de kip in blokjes toe.

   Dek af met folie en laat 1 a 2 uur marineren in de koelkast.

2. Kook de rijst gaar.

3. Snipper de ui.

4. Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie.

5. Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade. Verwarm

    dit tot de kip gaar is, dit duurt ca          20 tot 25 minuten.

6. Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker                 mals.

     Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt             en/of een beetje water toe aan de  kip tandoori als de               saus te dik is.

7. Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en

    eventueel wat verse koriander.

    Lekker met een frisse salade.

TIP:

Zonder naanbrood is dit gerecht glutenvrij.