Witloof met zalm in room

Aantal personen: 2

Tijd: 1 uur

 

Benodigdheden:

- 500 gr witloof, stronkjes schoon gewogen

- 50 gr roomkaas

- 50 ml slagroom  (35% vet)

- 1/4 theelepel bouillonpoeder (optioneel)

- 150 gr gerookte zalm 

- 1 el dille, gedroogd

- 75 gr geraspte kaas

 

Voorbereiding:

 Snijdt de onderkant van het witloof en halveer de stronken in de lengte.

 

Bereiding:

- blancheer het witloof

- verwarm heteluchtoven tot 180°C

- boter een ovenschaal in

- verwarm in een pannetje roomkaas met slagroom

- leg plakjes zalm op het witloof

- giet er de kaas roomsaus over

- voeg bouillonpoeder toe

- leg het witloof naast elkaar met de bolle kant naar boven in de ovenschaal

- Strooi geraspte kaas en dille erover

- bak ongeveer 20 min in oven