Witloof met zalm in room
Aantal personen: 2
Tijd: 1 uur
Benodigdheden:
- 500 gr witloof, stronkjes schoon gewogen
- 50 gr roomkaas
- 50 ml slagroom (35% vet)
- 1/4 theelepel bouillonpoeder (optioneel)
- 150 gr gerookte zalm
- 1 el dille, gedroogd
- 75 gr geraspte kaas
Voorbereiding:
Snijdt de onderkant van het witloof en halveer de stronken in de lengte.
Bereiding:
- blancheer het witloof
- verwarm heteluchtoven tot 180°C
- boter een ovenschaal in
- verwarm in een pannetje roomkaas met slagroom
- leg plakjes zalm op het witloof
- giet er de kaas roomsaus over
- voeg bouillonpoeder toe
- leg het witloof naast elkaar met de bolle kant naar boven in de ovenschaal
- Strooi geraspte kaas en dille erover
- bak ongeveer 20 min in oven