Warmgerookte zalm met groenten en citroendipje
Aantal personen: 2
Tijd: +/- 30 min
Benodigdheden:
Groenten en zalm:
- 250 gr warm gerookte zalm
- 10 groene asperges (of pakje aspergepunten 100 gr)
- 400 gr aspergebroccoli of gewone broccoli
Citroendip:
- 6 el verse room 38%
- sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
- zout en vers gemalen peper
- 2 citroenschijfjes als garnering
Bereiding:
Zam en groenten:
- haal het vel van de zalm en trek deze in stukken
Je kan de zalm even in de microgolfoven laten opwarmen.
- snijdt de punten van de asperges
- snijdt de broccoli in kleine stukken
- snijdt de stelen in stukken van 3 cm
- kook de asperges en broccoli ongeveer 5 min
- meng zalm en groenten in een kom en serveer op een bord.
- garneer met een schijfje citroen