Warmgerookte zalm met groenten en citroendipje

Aantal personen: 2

Tijd: +/- 30 min

 

Benodigdheden:

Groenten en zalm:

- 250 gr warm gerookte zalm

- 10 groene asperges (of pakje aspergepunten 100 gr)

- 400 gr aspergebroccoli of gewone broccoli

Citroendip:

- 6 el verse room 38%

- sap en geraspte schil van 1 biologische citroen

- zout en vers gemalen peper

- 2 citroenschijfjes als garnering

 

Bereiding:

Zam en groenten:

- haal het vel van de zalm en trek deze in stukken

   Je kan de zalm even in de microgolfoven laten opwarmen.

- snijdt de punten van de asperges

- snijdt de broccoli in kleine stukken

- snijdt de stelen in stukken van 3 cm

- kook de asperges en broccoli ongeveer 5 min

- meng zalm en groenten in een kom en serveer op een bord.

- garneer met een schijfje citroen

 

Citroendip

- meng 6 el room, citroensap en geraspte citroenschil.

- kruiden met peper en zout

- serveer apart in een potje