Koteletten met pikante bloemkoolgratin

 

Aantal personen: 2

Tijd: 1 uur

 

Benodigdheden:

 

Vlees:

 

- 2 kleine varkenskoteletten van 100 gr

- 10 gr boter om in te bakken

- versgemalen peper en zout

 

Pikante bloemkoolgratin:

 

- 400 gr bloemkool

- 100 gr pikante roomkaas

- boter om in te vetten (eventueel spuitbus)

- 50 gr geraspte chedarkaas

- versgemalen peper

- fijn gehakte peterselie

 

Bereiding:

 

Pikante bloemkoolgratin:

 

- Snijdt de bloemkool in roosjes

- kook ze 10 min tot ze zacht zijn

- verwarm de oven op 200°C

-  doe de bloemkoolroosjes in een kom

- voeg roomkaas, zout en peper toe

- pureer tot grove bloemkoolmoes

- vet een ovenschaal in

- schep de moes er in en strooi er geraspte kaas over

- zet de schaal ongeveer 15 min in de oven tot kaas goudgeel is

- zet eventueel de bovenste gril nog even op (kaas = knapperig)

Koteletten: 

- bak de koteletten 2 - 3 min in een pan met boter

- je kan eventueel ook grillen

- kruid met peper en zout

- haal de pan van het vuur en laat het vlees even rusten

Bestrooi de gratin met peterselie en dien op samen met korteletten

 

Je kan de pikante roomkaas ook zelf maken door neutrale roomkaas te nemen en er cayennepeper aan toe te voegen volgens eigen smaak.