Koteletten met pikante bloemkoolgratin
Aantal personen: 2
Tijd: 1 uur
Benodigdheden:
Vlees:
- 2 kleine varkenskoteletten van 100 gr
- 10 gr boter om in te bakken
- versgemalen peper en zout
Pikante bloemkoolgratin:
- 400 gr bloemkool
- 100 gr pikante roomkaas
- boter om in te vetten (eventueel spuitbus)
- 50 gr geraspte chedarkaas
- versgemalen peper
- fijn gehakte peterselie
Bereiding:
Pikante bloemkoolgratin:
- Snijdt de bloemkool in roosjes
- kook ze 10 min tot ze zacht zijn
- verwarm de oven op 200°C
- doe de bloemkoolroosjes in een kom
- voeg roomkaas, zout en peper toe
- pureer tot grove bloemkoolmoes
- vet een ovenschaal in
- schep de moes er in en strooi er geraspte kaas over
- zet de schaal ongeveer 15 min in de oven tot kaas goudgeel is
- zet eventueel de bovenste gril nog even op (kaas = knapperig)
Koteletten:
- bak de koteletten 2 - 3 min in een pan met boter
- je kan eventueel ook grillen
- kruid met peper en zout
- haal de pan van het vuur en laat het vlees even rusten
Bestrooi de gratin met peterselie en dien op samen met korteletten