Kidneybonen curry met bloemkoolrijst

 

Aantal personen: 2

 

Benodigdheden:

  • 200 gr (bloemkool)rijst

  • 250 gr kidneybonen uitlekgewicht

  • 150 ml kokosmelk

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 1,5 cm verse gember

  • 2 tenen knoflook

  • 0,5 rode peper

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl komijn

  • verse peterselie/koriander

 

Voorbereiding:

- maak gember schoon en snijd fijn

- snijd rode peper in stukjes

- snijd knoflook fijn

 

Bereiding:

 

  • Kook de (bloemkool)rijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Maak de gember schoon en snijd fijn. Snijd ook de knoflook en rode peper fijn.

  • Doe een scheutje olie in een pan en bak de gember aan samen met de knoflook en rode peper.

  • Doe na 2 minuten de tomatenpuree en kruiden erbij. Bak even een minuutje mee.

  • Doe dan de kidneybonen, kokosmelk en tomatenblokjes erbij. Laat zachtjes pruttelen totdat iets is ingedikt.

  • Verdeel de rijst en curry over twee borden en maak af met verse kruiden.