Kidneybonen curry met bloemkoolrijst
Aantal personen: 2
Benodigdheden:
-
200 gr (bloemkool)rijst
-
250 gr kidneybonen uitlekgewicht
-
150 ml kokosmelk
-
400 gr tomatenblokjes
-
1,5 cm verse gember
-
2 tenen knoflook
-
0,5 rode peper
-
2 el tomatenpuree
-
2 tl garam masala
-
1 tl komijn
-
verse peterselie/koriander
Voorbereiding:
- maak gember schoon en snijd fijn
- snijd rode peper in stukjes
- snijd knoflook fijn
Bereiding:
-
Kook de (bloemkool)rijst volgens de instructies op de verpakking.
-
Maak de gember schoon en snijd fijn. Snijd ook de knoflook en rode peper fijn.
-
Doe een scheutje olie in een pan en bak de gember aan samen met de knoflook en rode peper.
-
Doe na 2 minuten de tomatenpuree en kruiden erbij. Bak even een minuutje mee.
-
Doe dan de kidneybonen, kokosmelk en tomatenblokjes erbij. Laat zachtjes pruttelen totdat iets is ingedikt.
-
Verdeel de rijst en curry over twee borden en maak af met verse kruiden.