Kabeljauw uit de oven

Aantal personen: 2

Duur: 1 uur

 

Benodigdheden: 

- 2 kabeljauwfilets

- 2 plakjes citroen

- 1 ui

- 1 tomaat

- 200 gr wortelen

- 100 gr dopererwten

- 1 dl visbouillon

- enkele takjes tijm

- bakboter, peper en zout

 

Voorbereiding:

- maak de wortelen schoon en snijdt in blokjes

- Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijdt in blokjes

- snijdt de ui in ringen

- zet de oven op 180°C

 

Bereiding:

- stoof de ui in wat boter

- voeg er de wortelen bij laat 3 min. bakken

- voeg er de dopererwten en tomatenblokjes bij en blus met visbouillon

- kruid met peper en zout

- laat nog 3 min. garen

- doe de groenten mét vocht in een ovenschaal

-  leg de stukken kabeljauw er bovenop

- kruid de vis met peper en zout (of viskruiden)

- leg er de citroenplakjes en tijm op

- zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 min. naargelang de dikte van de vis 

 

 

 

Benodigdheden

 

Voorbereiding