Kabeljauw uit de oven
Aantal personen: 2
Duur: 1 uur
Benodigdheden:
- 2 kabeljauwfilets
- 2 plakjes citroen
- 1 ui
- 1 tomaat
- 200 gr wortelen
- 100 gr dopererwten
- 1 dl visbouillon
- enkele takjes tijm
- bakboter, peper en zout
Voorbereiding:
- maak de wortelen schoon en snijdt in blokjes
- Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijdt in blokjes
- snijdt de ui in ringen
- zet de oven op 180°C
Bereiding:
- stoof de ui in wat boter
- voeg er de wortelen bij laat 3 min. bakken
- voeg er de dopererwten en tomatenblokjes bij en blus met visbouillon
- kruid met peper en zout
- laat nog 3 min. garen
- doe de groenten mét vocht in een ovenschaal
- leg de stukken kabeljauw er bovenop
- kruid de vis met peper en zout (of viskruiden)
- leg er de citroenplakjes en tijm op
- zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 min. naargelang de dikte van de vis
Benodigdheden
Voorbereiding