Gebakken witte kool met kip en ei

 

Aantal personen: 2

Duur 1 uur

 

Benodigdheden:

400 gr witte kool

100 gr verse spinazieblaadjes

40 gr bakboter

200 gr kippenborstfilets (gebakken)

2 tl gemalen komijn

2 tl gerookt paprikapoeder

2 snufjes cayennepeper

2 grote eieren

10 - 20 druppels tabasco

fijn gehakte peterselie om te garneren

zout en versgemalen peper

 

Voorbereiding:

Snijdt de witte kool fijn

Snijdt de kip in brokjes en bak licht

 

Bereiding:

Verhit de helft van de boter in een warme pan

Bak de witte kool op hoge temperatuur

Voeg komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe

Bak even aan

Zorg dat de witte kool wat kleur begint te krijgen

Meng de kip met de witte kool

Bak de twee spiegeleieren

Voeg de spinazie bij de witte kool en laat zacht worden

Opdienen:

Doe het wittekoolmengsel op een bord

Leg het spiegelei er bovenop

Kruid eventueel het spiegelei

Druppel tabasco op het gerecht

Garneer met peterselie