Gebakken witte kool met kip en ei
Aantal personen: 2
Duur 1 uur
400 gr witte kool
100 gr verse spinazieblaadjes
40 gr bakboter
200 gr kippenborstfilets (gebakken)
2 tl gemalen komijn
2 tl gerookt paprikapoeder
2 snufjes cayennepeper
2 grote eieren
10 - 20 druppels tabasco
fijn gehakte peterselie om te garneren
zout en versgemalen peper
Snijdt de witte kool fijn
Snijdt de kip in brokjes en bak licht
Verhit de helft van de boter in een warme pan
Bak de witte kool op hoge temperatuur
Voeg komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe
Bak even aan
Zorg dat de witte kool wat kleur begint te krijgen
Meng de kip met de witte kool
Bak de twee spiegeleieren
Voeg de spinazie bij de witte kool en laat zacht worden
Doe het wittekoolmengsel op een bord
Leg het spiegelei er bovenop
Kruid eventueel het spiegelei
Druppel tabasco op het gerecht
Garneer met peterselie