Lasagne met zalm en courgette en spinazie

Personen: 2

Duur: 45 min

 

Benodigd heden:

1 grote courgette

1/2 ajuin, fijn gehakt

110 gr gerookte zalm in dunne plakken

1 teen knoflook

100 gr ricotta

30 gr gemalen kaas

200 gr jonge spinazie

1 el pesto genovese

dille

nootmuskaat

peper en zout

 

Voorbereiding

- snijd de ajuin fijn

- snijd de zalm in dunne plakken

- snijd de knoflook fijn

- snijd de courgette in plakjes in de lengte van max. 0,5 cm

 

Bereiding

- verwarm de oven op 200°C

- Verwarm een pan met olijfolie

- Stoof de ajuin en knoflook glazig

- voeg spinazie toe en roerbak tot deze gesloken is

- verwijder eventueel overtollig vocht

- voeg ricotta, de helft van gemalen kaas en pesto toe

- breng op smaak met nootmuskaat en peper

- zet de pan opzij

- Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie

- beleg de bodem met courgette plakjes

-bestrijk de courgette met een laag spinaziesaus en bedek opnieuw met courgetteplakjes

- leg hierop enkele sneetjes zalm en dille

- bedek opnieuw af met courgetteplakjes

-Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt

- Eindig met een laag spinaziesaus

- strooi de overtollige kaas over de spinaziesaus

- plaats gedurende 25 min in de oven tot de kaas goudbruin is.