Lasagne met zalm en courgette en spinazie
Personen: 2
Duur: 45 min
Benodigd heden:
1 grote courgette
1/2 ajuin, fijn gehakt
110 gr gerookte zalm in dunne plakken
1 teen knoflook
100 gr ricotta
30 gr gemalen kaas
200 gr jonge spinazie
1 el pesto genovese
dille
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding
- snijd de ajuin fijn
- snijd de zalm in dunne plakken
- snijd de knoflook fijn
- snijd de courgette in plakjes in de lengte van max. 0,5 cm
Bereiding
- verwarm de oven op 200°C
- Verwarm een pan met olijfolie
- Stoof de ajuin en knoflook glazig
- voeg spinazie toe en roerbak tot deze gesloken is
- verwijder eventueel overtollig vocht
- voeg ricotta, de helft van gemalen kaas en pesto toe
- breng op smaak met nootmuskaat en peper
- zet de pan opzij
- Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie
- beleg de bodem met courgette plakjes
-bestrijk de courgette met een laag spinaziesaus en bedek opnieuw met courgetteplakjes
- leg hierop enkele sneetjes zalm en dille
- bedek opnieuw af met courgetteplakjes
-Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt
- Eindig met een laag spinaziesaus
- strooi de overtollige kaas over de spinaziesaus
- plaats gedurende 25 min in de oven tot de kaas goudbruin is.