Groentepannetje met spek en spiegelei
Personen: 4
Tijd: 40 min
BENODIGDHEDEN:
200 gr spekreepjes natuur
250 gr erwten
1 rode paprika
250 gr champignons
1/2 plantje bieslook
2 rode uien
850 gr krieltjes met look en peterselie (Colruyt)
4 eieren
3 el olijfolie
peper en zout
VOORBEREIDING:
Verwijder zaadlijsten uit paprika en snij in reepjes.
Snij de uien in ringen.
Snij de champignons in 4.
Snipper het bieslook fijn.
BEREIDING:
- Kook de diepgevroren erwten in licht gezouten water gedurende 5 min. Giet af en spoel
onder koud water.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een ruime pan en bak de champignons en spekreepjes 6 min.
Kruid met peper en zout.
- Voeg 1 el olijfolie toe samen met de uien, paprika en halve krieltjes.
Laat 8 min. verder bakken en regelmatig omroeren,
- Meng er de erwtjes onder en laat nog even mee opwarmen.
- Kruid met peper en zout.
- Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en bak de 4 spiegeleieren en kruid.
Afwerking
- Verdeel alles op een bord.
- Bestrooi met bieslook.
- Doe het spiegelei er bovenop.