Groentepannetje met spek en spiegelei

 

Personen: 4 

Tijd: 40 min

 

BENODIGDHEDEN:

200 gr spekreepjes natuur

250 gr erwten

1 rode paprika

250 gr champignons

1/2 plantje bieslook

2 rode uien

850 gr krieltjes met look en peterselie (Colruyt)

4 eieren

3 el olijfolie

peper en zout

 

VOORBEREIDING:

Verwijder zaadlijsten uit paprika en snij in reepjes.

Snij de uien in ringen.

Snij de champignons in 4.

Snipper het bieslook fijn.

 

BEREIDING:

- Kook de diepgevroren erwten in licht gezouten water gedurende 5 min. Giet af en spoel 

   onder koud water.

- Verhit intussen 1 el olijfolie in een ruime pan en bak de champignons en spekreepjes 6 min. 

    Kruid met peper en zout.

- Voeg 1 el olijfolie toe samen met de uien, paprika en halve krieltjes.

   Laat 8 min. verder bakken en regelmatig omroeren,

- Meng er de erwtjes onder en laat nog even mee opwarmen. 

- Kruid met peper en zout.

- Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en bak de 4 spiegeleieren en kruid.

 

Afwerking

- Verdeel alles op een bord.

- Bestrooi met bieslook.

- Doe het spiegelei er bovenop.