Gehakt met bloemkoolpuré en tomaten:

 

Een recept van Pascale Naessens

Personen: 4

Tijd: 1 uur

BENODIGDHEDEN

- 3 wortelen

- 3 uien

- 1/2 bloemkool

- 2 teentjes knoflook

- 250 gr kerstomaatjes

- 400 gr kippengehakt

 

BEREIDING

- kook de bloemkoolroosjes gaar

- snijdt de uien, wortelen en look in fijne stukjes

- bak deze hapklaar in een scheut olijfolie

- voeg het gehakt toe en roerbak dat het gehakt verkruimelt.

- kruid met peper

- halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe aan gehakt en groenten.

- laat nog 3 minuten stoven en doe alles in vuurvaste schotel.

- giet bloemkool af en zet terug op vuur.

- voeg olijfolie toe en bak licht aan.

- pureer de bloemkool en laat een beetje structuur over.

- verdeel de purees over de ovenschotel

- doe deze nu 20 minuten in de oven op 180°C

- je kan dit gerecht ook een dag op voorhand maken. Zet de   

   ovenschotel in de koelkast en laat wat langer in de oven 

   staan.