ARDEENS VARKENSHAASJE met champignonsaus, witloof en gratin aardappelen,
Personen: 2
Tijd: 40 min
BENODIGDHEDEN
Saus: 250 gr champignons
1/2 blokje vlees bouillon
Maizena Roux (bruine saus)
250 ml licht culinaire room (Campina)
Peper en muskaatnoot
VOORBEREIDING:
Reinigen en versnijden witloof.
Reinigen en versnijden champignons
BEREIDING:
Gratin:
Zet de oven op 220° C en plaats gratin in de oven.
Laat bakken tot er bovenop een bruin korstje is
Vlees:
1. Doe een weinig bakolie in een bakpan zonder antikleeflaag.
2. doe het vlees in de pan en bak het aan beide zijden +/- 15 min goudbruin.
3. Blus met een tas water en maak aanbaksel los.
4. Zet het vuur wat minder en laat vlees 10 min. sudderen.
5. Neem het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumpapier
Witloof:
Doe bakolie in een antiaanbakpan en verwarm.
Doe het witloof in de pan.
regelmatig omroeren.
Indien glazig voeg peper en nootmuskaat toe naar eigen smaak.
Laat verder stoven tot het witloof bruin en papperig is.
Opgelet: laat niet aanbranden! Voeg eventueel wat water toe.
Saus:
Zet het vuur hoger onder de pan met aanbaksel.
Doe er het half blokje vleesbouillon bij.
Voeg de room toe.
Laat de saus nu goed inkoken en voeg eventueel de maizena toe om de saus aan te dikken.
Doe pas de laatste 5 min de champignons in de saus.
Je kan op het einde ook het vlees nog even in de saus leggen.