Duingras
Aantal personen: 2
Duur: 1 uur 15
Benodigdheden:
- 24 scampi's
- 1 ui
- 1 wortel
- 250 gr champignons
- rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 200 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 2 el ketchup
- 2 el tomatenpuree
- 300 ml room
- 1 chilipeper of sambal
- Sprietjes van frietjes
- olijfolie
- peper / zout
Voorbereiding
1. Pel de ui en hak hem fijn
2. Snij de wortel in hele kleine blokjes
3. Snij de paprika in kleine blokjes
4. Pel de knoflook
5. Snij de champignons in blokjes.
Bereiding:
1. Kruid de scampi's met peper en zout of marineer ze
2. Bak ze kort aan elke kant op hoog vuur.
3. doe de fijngesneden groenten in de wok en pers de look er in en laat even aanstoven.
4. Blus met de witte wijn en de bouillon.
5. Breng aan de kook.
6. Voeg ketchup, tomatenpuree en room toe
7. Laat inkoken tot de saus bijna de gewenste dikte heeft.
8. Voeg de scampi's en stukjes chilipeper of sambal toe en laat nog eventjes inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
9. bak ondertussen de frietjes
10. doe de scampi's en de saus in een diep bord en daar bovenop de frietjes.
11. bak het spiegelei en leg het op de frietjes.