Kalkoen jalfresi
Jalfresi is een Indische curry met Cinese invloeden.
We maken een lekkere lichte versie van kalkoen (of kip), tomaat en lekker veel kruiden.
Personen: 4
Tijd: 40min.
BENODIGDHEDEN
600 g kalkoenfilet in brokjes of reepjes
250 g basmatirijst (Uncle Ben's)
400 g tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1/2 citroen geperst
1 el gember, geraspt
2 el plantaardige olie (of olijfolie)
1 kl kurkuma, gemalen
1 kl chilipoeder
1 kl komijnpoeder
2 el koriander, grog gehakt
peper en zout
BEREIDING
1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
2. Verhit de olie in een grote pan (wok).
Stoof de ui met knoflook glazig.
Voeg na enkele minuten de kalkoenblokjes toe.
Kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout.
3. Voeg de tomatenblokjes,tomatenpuree en citroensap toe.
Dek af en laat 10 minuutjes sudderen.
Neem het deksel van de pan en laat even inkoken tot het vocht verdampt.
4. Voeg de gember, de komijn en de korianderpoeder toe.
Laat nog 5 min. doorwarmen.
5. Verdeel de rijst over een bord en schep er de warme alfresi over.
Werk af met verse koriander.